Likte du «Et helt halvår» av Jojo Moyes? På torsdag er det verdenslansering av oppfølgeren «Etter deg».

Moyes hadde egentlig ikke tenkt å skrive en oppfølger, men hun våknet en morgen og bare forsto at hun måtte skrive. Moyes innså at hun ikke var ferdig med hovedpersonene Lou fra «Et helt halvt år» og dermed var avgjørelsen tatt.

Til NRK har Moyes uttalt at det kan bli en tredje bok i serien, hun har i hvert fall ideen og føler det er naturlig at det blir en trilogi nå som hun har klart å skrive en oppfølger.

Moyes har også fortalt NTB at hun er rørt av at lesere fra hele verden nærmest har forlangt å få vite hvordan det egentlig gikk med hovedpersonen Lou fra boka som kom ut i 2013. Henvendelsene har kommet i tusenvis.

Hvis du ikke har lest et helt havlår ennå, så er det på tide.

I «Et helt halvt år» er 26 år gamle Lou Clark ansatt i et halvt års engasjement for å ta seg av Will. Han er en mann som har vært igjennom en alvorlig trafikkulykke der han ble alvorlig skadd og lam, men også bister, bitter og preget av selvmordstanker. Lou går med ild og sjel inn for å overtale Will til å velge livet. Har du lest boken vet du hvordan det gikk, har du ikke lest den – skal vi ikke avsløre noe. I oppfølgeren er det gått noen år, og Lou er deprimert og arbeider på en flyplass. Vi røper ikke mer…

Bestselger

Ifølge Bastion forlag har Moyes solgt over 600.000 bøker på sine to siste utgivelser. Først toppet hun bestselgerlista med «Et helt halvt år», og da hennes neste roman «Den ene pluss en» kom ut i fjor høst, gikk den inn og tok førsteplassen.

Forventningene til «Etter deg» er derfor store, både hva gjelder salg og innhold. Akkurat innholdet har imidlertid vært omgitt av et slør av hemmelighold.

Marheim forteller at Bastion forlag har måttet skrive under på taushetserklæring, og har også fått streng beskjed om at de ikke engang får sende ut manus på forhånd til bokhandlerne, hvilket er et uvanlig kraftig skritt for å hindre lekkasjer.

Alle ingredienser

Blant de få som allerede har fått lese boka, er imidlertid forlagssjef Anja Marheim.

«Boka har alle ingredienser som er velkjente for Jojo Moyes bestselgere. Hun spiller på hele følelsesregisteret. Her er kjærlighet og varm humor. Det er imponerende å konstatere på hvilket høyt nivå hun leverer, bok etter bok. Jeg kan ikke forestille meg hvilket enormt press det må ha vært for henne å skrive en oppfølger til en av de siste års bestselgere verden over» sier Marheim.

Jojo Moyes er også solgt til Hollywood. Både «Et helt halvt år» og «Den ene pluss en», blir film. Filmen «Me Before You», som bygger på «Et helt halvt år», får verdenspremiere 3. juni neste år, med Sam Claflin (kjent blant annet fra «Hunger Games») og Emilia Clarke (kjent blant annet fra «Game of Thrones») i hovedrollene.